Άγιος ὁ Θεός, Άγιος Ισχυρός, Άγιος Αθάνατος, ἐλέησον ἡμάς. Άγιος ὁ Θεός, Άγιος Ισχυρός, Άγιος Αθάνατος, ἐλέησον ἡμάς. Άγιος ὁ Θεός, Άγιος Ισχυρός, Άγιος Αθάνατος, ἐλέησον ἡμάς. Βασιλεῦ οὐράνιε, Παράκλητε, τὸ Πνεῦμα τῆς ἀληθείας, ὁ πανταχοῦ παρών, καὶ τὰ πάντα πληρῶν, ὁ θησαυρὸς τῶν ἀγαθῶν, καὶ ζωῆς χορηγός, ἐλθὲ καὶ σκήνωσον ἐν ἡμῖν, καὶ καθάρισον ἡμᾶς ἀπὸ πάσης κηλῖδος, καὶ σῶσον, Ἀγαθέ, τὰς ψυχὰς ἡμῶν. Δι' ευχών τών Αγίων Πατέρων ἡμών, Κύριε Ιησού Χριστέ ὁ Θεός ἡμών, ἐλέησον ἡμάς. Ἀμήν.
Join Me On Facebook

Συνολικές προβολές σελίδας

  • Προβολές

Καστορίας Σεραφείμ: ''Η Παναγία θα σκεπάσει την Ελλάδα με τον μανδύα της''

xaireitismoi kastoria 1

Στη Β’ Στάση των Χαιρετισμών προς την Υπεραγία Θεοτόκο χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας κ. Σεραφείμ, που τελέσθηκε στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καστοριάς.

Ο Σεβασμιώτατος στο λόγο του αναφέρθηκε στην Παναγία και ανέλυσε τον στίχο του Ακαθίστου Ύμνου «χαίρε ανόρθωσις των ανθρώπων». Η Παναγία δάνεισε την σάρκα της για να σαρκωθεί ο Υιός και Λόγος του Θεού, να γίνει άνθρωπος και να σώσει ολόκληρο το ανθρώπινο γένος.

Ανόρθωσε η Παναγία τους ανθρώπους και με την προσωπική της αρετή και τη διακονία της. Δεν υπήρχε και δεν υπάρχει άνθρωπος πάνω στη γη που να έχει τις αρετές της. Γι’ αυτό και ο Αρχάγγελος την ονομάζει Κεχαριτωμένη, αφού είχε το πλήρωμα των αρετών. Κι όποιος την πλησιάζει γεμίζει κι αυτός από αρετές και πλημμυρίζει από τη χάρη του Παναγίου Πνεύματος.

Κι εμείς σήμερα στην εποχή μας ζητούμε να ανορθωθούμε και να βγούμε από το πτώμα της αμαρτίας. Χρειάζεται όμως ο κατάλληλος ανορθωτής, κι αυτός είναι ο Χριστός. Και δεν μπορεί να φτάσει κάποιος στον ουρανό χωρίς την Παναγία. Γι’ αυτό και όλοι οι Άγιοι της Εκκλησίας μας τιμούσαν και ευλαβούνταν την Παναγία μας.

Και κατέληξε την ομιλία του λέγοντας πως μόνο αν καταφύγουμε στην Παναγία και ζητήσουμε αληθινά τη βοήθεια του Υιού και Θεού της Ιησού Χριστού, θα ανορθωθούμε προσωπικά και οικογενειακά και θα ανορθωθεί η Πατρίδα μας. Και να είμαστε σίγουροι, όπως έγινε και στο παρελθόν, πως η Παναγία θα μας προστατεύσει και θα σκεπάσει την Ελλάδα με τον μανδύα της.

xaireitismoi kastoria 2

xaireitismoi kastoria 2

xaireitismoi kastoria 2

xaireitismoi kastoria 2

xaireitismoi kastoria 2

xaireitismoi kastoria 2

xaireitismoi kastoria 2

xaireitismoi kastoria 2 http://www.romfea.gr/ieres-mitropoleis/20357-kastorias-serafeim-i-panagia-tha-skepasei-tin-ellada-me-ton-mandua-tis