Καλώς ήρθατε! Ανοίξτε τον ήχο, στο PC σας. Καλή ακρόαση! Το Blog, είναι προσωπικό και αποτελεί, μια ιδιωτική πρωτοβουλία και προσπάθεια, ενός απλού νοσηλευτή, με σκοπό, αποκλειστικά, την ενημέρωση και πληροφόρηση, συναδέλφων και μη, για επίκαιρη ειδησεογραφία. ΔΕΝ ακολουθείται κάποια "γραμμή", ΔΕΝ εξυπηρετούνται συμφέροντα, κομματικά, συνδικαλιστικά ή οικονομικά (“Και δεν το κάνω, για τα likes, όπως με κατηγόρησε κάποιος, που ενοχλήθηκε... Ας μη πάρω, ούτε ένα, δεν με ενδιαφέρει...”). Δεν σημαίνει, απαραίτητα, ότι οι κοινοποιήσεις, αντιπροσωπεύουν, προσωπικές απόψεις και θέσεις. "Παρακολουθούνται", με ειδικό λογισμικό (RSS), 100άδες ειδησεογραφικές σελίδες, με σκοπό, την αντικειμενική συλλογή, χρήσιμων πληροφοριών και επίκαιρης ειδησεογραφίας, από το διαδίκτυο, με θέματα, κυρίως ιατρο-νοσηλευτικά, εργασιακά, συνταξιοδοτικά, οικονομικά, κοινωνικά κ.λ.π. Ο λόγος, που όλα, τα άρθρα, αντιγράφονται, επικολλούνται εδώ στο Blog και μετά κοινοποιούνται στο Facebook, είναι, διότι τα πρωινά σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες, το Facebook είναι μπλοκαρισμένο, από το "Σύζευξις"! Η επίσημη δικαιολογία, είναι για να μη "ζορίζεται" το σύστημα... Θαρρείς και όλοι τα πρωινά, δε δουλεύουμε και είμαστε, συνεχώς στο Facebook!!! Ο κώδικας του blog, είναι φτιαγμένος, με τέτοιο τρόπο, ώστε να μην μπλοκάρει, τίποτε, με το "ΣΥΖΕΥΞΙΣ" και να λειτουργούν όλα, όπως πρέπει. Ευχαριστώ, για την επίσκεψη και καλή βάρδια, σε όλους, τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες!

Καστορίας Σεραφείμ: ''Η Παναγία θα σκεπάσει την Ελλάδα με τον μανδύα της''

xaireitismoi kastoria 1

Στη Β’ Στάση των Χαιρετισμών προς την Υπεραγία Θεοτόκο χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας κ. Σεραφείμ, που τελέσθηκε στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καστοριάς.

Ο Σεβασμιώτατος στο λόγο του αναφέρθηκε στην Παναγία και ανέλυσε τον στίχο του Ακαθίστου Ύμνου «χαίρε ανόρθωσις των ανθρώπων». Η Παναγία δάνεισε την σάρκα της για να σαρκωθεί ο Υιός και Λόγος του Θεού, να γίνει άνθρωπος και να σώσει ολόκληρο το ανθρώπινο γένος.

Ανόρθωσε η Παναγία τους ανθρώπους και με την προσωπική της αρετή και τη διακονία της. Δεν υπήρχε και δεν υπάρχει άνθρωπος πάνω στη γη που να έχει τις αρετές της. Γι’ αυτό και ο Αρχάγγελος την ονομάζει Κεχαριτωμένη, αφού είχε το πλήρωμα των αρετών. Κι όποιος την πλησιάζει γεμίζει κι αυτός από αρετές και πλημμυρίζει από τη χάρη του Παναγίου Πνεύματος.

Κι εμείς σήμερα στην εποχή μας ζητούμε να ανορθωθούμε και να βγούμε από το πτώμα της αμαρτίας. Χρειάζεται όμως ο κατάλληλος ανορθωτής, κι αυτός είναι ο Χριστός. Και δεν μπορεί να φτάσει κάποιος στον ουρανό χωρίς την Παναγία. Γι’ αυτό και όλοι οι Άγιοι της Εκκλησίας μας τιμούσαν και ευλαβούνταν την Παναγία μας.

Και κατέληξε την ομιλία του λέγοντας πως μόνο αν καταφύγουμε στην Παναγία και ζητήσουμε αληθινά τη βοήθεια του Υιού και Θεού της Ιησού Χριστού, θα ανορθωθούμε προσωπικά και οικογενειακά και θα ανορθωθεί η Πατρίδα μας. Και να είμαστε σίγουροι, όπως έγινε και στο παρελθόν, πως η Παναγία θα μας προστατεύσει και θα σκεπάσει την Ελλάδα με τον μανδύα της.

xaireitismoi kastoria 2

xaireitismoi kastoria 2

xaireitismoi kastoria 2

xaireitismoi kastoria 2

xaireitismoi kastoria 2

xaireitismoi kastoria 2

xaireitismoi kastoria 2

xaireitismoi kastoria 2 http://www.romfea.gr/ieres-mitropoleis/20357-kastorias-serafeim-i-panagia-tha-skepasei-tin-ellada-me-ton-mandua-tis