Καλώς ήρθατε! Ανοίξτε τον ήχο, στο PC σας. Καλή ακρόαση! Το Blog, είναι προσωπικό και αποτελεί, μια ιδιωτική πρωτοβουλία και προσπάθεια, ενός απλού νοσηλευτή, με σκοπό, αποκλειστικά, την ενημέρωση και πληροφόρηση, συναδέλφων και μη, για επίκαιρη ειδησεογραφία. ΔΕΝ ακολουθείται κάποια "γραμμή", ΔΕΝ εξυπηρετούνται συμφέροντα, κομματικά, συνδικαλιστικά ή οικονομικά (“Και δεν το κάνω, για τα likes, όπως με κατηγόρησε κάποιος, που ενοχλήθηκε... Ας μη πάρω, ούτε ένα, δεν με ενδιαφέρει...”). Δεν σημαίνει, απαραίτητα, ότι οι κοινοποιήσεις, αντιπροσωπεύουν, προσωπικές απόψεις και θέσεις. "Παρακολουθούνται", με ειδικό λογισμικό (RSS), 100άδες ειδησεογραφικές σελίδες, με σκοπό, την αντικειμενική συλλογή, χρήσιμων πληροφοριών και επίκαιρης ειδησεογραφίας, από το διαδίκτυο, με θέματα, κυρίως ιατρο-νοσηλευτικά, εργασιακά, συνταξιοδοτικά, οικονομικά, κοινωνικά κ.λ.π. Ο λόγος, που όλα, τα άρθρα, αντιγράφονται, επικολλούνται εδώ στο Blog και μετά κοινοποιούνται στο Facebook, είναι, διότι τα πρωινά σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες, το Facebook είναι μπλοκαρισμένο, από το "Σύζευξις"! Η επίσημη δικαιολογία, είναι για να μη "ζορίζεται" το σύστημα... Θαρρείς και όλοι τα πρωινά, δε δουλεύουμε και είμαστε, συνεχώς στο Facebook!!! Ο κώδικας του blog, είναι φτιαγμένος, με τέτοιο τρόπο, ώστε να μην μπλοκάρει, τίποτε, με το "ΣΥΖΕΥΞΙΣ" και να λειτουργούν όλα, όπως πρέπει. Ευχαριστώ, για την επίσκεψη και καλή βάρδια, σε όλους, τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες!

Αρχαιολογικά ευρήματα που αποδεικνύουν πως η Παλαιά Διαθήκη είναι αξιόπιστη ιστορικά

Προβολές:

Η εβραϊκή αυτή επιγραφή περιέχει τις φράσεις melech yisrael (βασιλεύς του Ισραήλ) και beit David (Οίκος του ΔΑΥΙΔ). Βρέθηκε το 1993 στο Tel Dan από τον αρχαιολόγο Gila Cook, ΚΑΤΩ από το στρώμα καταστροφής που προκλήθηκε από την Ασσυριακή επιδρομή του 8ου π.Χ. αιώνα. Άρα η επιγραφή είναι παλαιότερη από τον 8ο π.Χ. αιώνα. Πηγή: Ian Wilson, The Bible is History, Weidenfeld & Nicholson, London 1999 (pp.108-109).

Σφραγιδόλιθος ο οποίος παριστάνει από τη μια όψη έναν βασιλοπρεπή άνδρα και από την άλλη το όνομα ΣΟΛΟΜΩΝ. Βρίσκεται στo Λονδίνο, στην ιδιωτική συλλογή του Shlomo Moussaieff.  Πηγή: Ian Wilson, The Bible is History, Weidenfeld & Nicholson, London 1999 (pp.118-119).

Σφραγιδόλιθος που ανακαλύφθηκε το 1907 στη Μεγιδδώ από τον γερμανό αρχαιολόγο Gotlieb Schumacher. Δόθηκε ως δώρο στον Οθωμανό σουλτάνο. Φέρει την επιγραφή "Ανήκω στον Shema, υπηρέτη του ΙΕΡΟΒΟΑΜ". Παλαιογραφικά χρονολογείται στον 8ο π.Χ. αιώνα, στα χρόνια του Ιεροβόαμ Β'. Πηγή: Ian Wilson, The Bible is History, Weidenfeld & Nicholson, London 1999 (p.137).

Βούλα που βρέθηκε μαζί με μερικές άλλες στην Ιερουσαλήμ, κάτω από το στρώμα της Βαβυλωνιακής Καταστροφής του 6ου π.Χ. αιώνα. Φέρει την επιγραφή "Ανήκω στον Berekhyahu, υιο του Neriyahu, τον γραφέα". Πρόκειται για τον προφήτη ΒΑΡΟΥΧ, υιό του Νερία και γραμματέα του προφήτη Ιερεμία. Πηγή: Ian Wilson, The Bible is History, Weidenfeld & Nicholson, London 1999 (p.172-173).

"Eυλογήσαι σε κύριος καί φυλάξαι σε. επιφάναι κύριος τό πρόσωπον αυτού επί σε καί ελεήσαι σε. Επάραι κύριος τό πρόσωπον αυτού επί σε καί δώη σοι ειρήνην"(Λευϊτικόν 6/ς 24-26) Το ασημένιο ειλητάριο είναι το αρχαιότερο τμήμα χειρογράφου της Π.Δ. που έχει βρεθεί, καθώς παλαιογραφικά χρονολογείται στον 7ο αιώνα π.Χ. (παρ' όλο που λένε διάφοροι αντιχριστιανοί ότι η Π.Δ. γράφτηκε το 2ο αιώνα π.Χ.!!) Αναρωτιέται κανείς πόσα άλλα χειρόγραφα της Π.Δ. καταστράφηκαν με την καταστροφή της Ιερουσαλήμ. Ανακαλύφτηκε από τον αρχαιολόγο Gabriel Barkay το 1979 σε έναν ομαδικό τάφο λίγο έξω από την Ιερουσαλήμ. Πηγή: Ian Wilson, The Bible is History, Weidenfeld & Nicholson, London 1999 (p.173)